Een succesverhaal met 2de hands laptops.nl en BlueZebra

De samenwerking uitgelicht

Vandaag lichten we een klant van BlueZebra uit namelijk, Greenhardware B.V. Zij implementeren Odoo grotendeels zelf, met begeleiding waar nodig van BlueZebra. In een kort interview gaan we in op de drijfveren van Marcel, de eigenaar van Greenhardware B.V. waarom Odoo en BlueZebra zijn leven makkelijker maken!

Vertel eens over jullie business en in welke sector jullie zitten

Bij Refub richten we ons op de verkoop en inkoop van refurbished apparatuur, zoals laptops, computers, tablets en telefoons. We zijn gespecialiseerd in Apple-telefoons en laptops van merken als HP, Dell en Lenovo. Naast de verkoop bieden we ook reparaties aan in onze winkel in Veenendaal, waar we klanten helpen met diensten zoals het overzetten van data naar een nieuwe computer.


Wat zijn de belangrijkste doelstellingen die je wilt bereiken met de ERP implementatie?

Onze belangrijkste doelstellingen met de implementatie van een ERP-systeem waren tweeledig. Ten eerste wilden we het hele proces meer automatiseren. Dit houdt in dat we alles willen koppelen en direct willen integreren met onze website en mailings naar klanten. Ten tweede wilden we een soepelere koppeling tussen systemen. Met Odoo, dat alles onder één systeem brengt, verloopt dit proces veel vloeiender.


Welke specifieke functies moet een pakket hebben voor jouw bedrijf?

De specifieke functies die het pakket voor ons moet hebben, zijn vooral de webshop, het kassasysteem en het voorraadbeheer. Deze onderdelen zijn momenteel het belangrijkst voor ons. Hiermee willen we een goede start maken, maar in de toekomst willen we meer functies toevoegen, zoals marketingmailing, sociale marketing en een helpdesk voor reparaties.


Waarom gekozen voor Odoo?

We hebben gekozen voor Odoo omdat alles in eigen beheer is en één database gebruikt. Het is cruciaal voor ons dat alles vloeiend samenwerkt zonder vertraging. Voorheen hadden we vaak te maken met voorraadverschillen en vertragingen, wat soms leidde tot het niet kunnen leveren van producten. Dit resulteerde in het moeten verkopen van een 'nee', iets wat je als bedrijf wilt vermijden.


Hoe vond je het om dit zelf te implementeren?

Het zelf implementeren van Odoo was een grote uitdaging. In het begin wist ik nog niet veel van het nieuwe systeem, wat veel energie en tijd kostte. Maar ik ben iemand die graag zijn tanden erin zet en ervoor zorgt dat het lukt. Na een relatief korte periode begon het systeem eigen te worden en werkte het erg goed. Het is leuk om te zien dat het goed werkt. Zodra je een beetje verstand van het systeem krijgt en iets nieuws wilt toevoegen, werkt het vrijwel vlekkeloos.


Wat is het voordeel van een partner als BlueZebra?

Het grootste voordeel van een partner als BlueZebra is dat ik kan terugvallen op hun expertise, vooral omdat ik zelf weinig programmeerkennis heb. Met een ontwikkelaar in het team kunnen er snel aanpassingen worden gedaan, wat voor mij erg prettig werkt. Het is daarnaast erg fijn dat als er iets aan de hand is, je iemand kunt bellen of mailen. Onze webshops genereren groot gedeelte van onze omzet, dus als er iets mis is, moeten we direct kunnen schakelen om dit op te lossen. Je wilt een partner die stabiliteit biedt en waar je op kunt terugvallen. BlueZebra doet dit erg goed en denkt mee in het proces om onderdelen nog efficiënter te laten lopen.


Al met al heeft de samenwerking met Odoo en BlueZebra ons geholpen om onze processen te optimaliseren en onze doelstellingen te bereiken. We kijken uit naar een toekomst waarin we nog meer functies kunnen integreren en onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.


De opkomst van AI-gestuurde ERP-systemen: Voordelen en Uitdagingen