Een sterk staaltje ERP: RVS Warenhuis

Naast Odoo-consultant ben ik ook e-commerce ondernemer. In het verleden was ik al eigenaar en beheerder van een webshop voor de verkoop van design-verlichting aan particulieren. Via mijn huidige webshop RVS Warenhuis verkoop ik hoogwaardige woonaccessoires van RVS.

In deze blog vertel ik meer over de opzet van mijn online shop en de mogelijkheden van Odoo voor andere e-commerce ondernemers.   

​Magento webshop met backoffice in Odoo

Mijn webshop is gebouwd in Magento. Voor het beheer en de backoffice heb ik voor Odoo gekozen. Op dit moment werk ik met verschillende modules, waaronder voorraad, verkoop, inkoop en administratie. Daarnaast gebruik ik API-koppelingen met Mollie en MyParcel. Hiermee heb ik de processen rond transacties op mijn webshop zoveel mogelijk geautomatiseerd. 

Integratieplatform van BlueZebra

Webshop-eigenaren die ook Odoo gebruiken en meer nodig hebben dan de standaard modules kunnen terecht op mijn integratieplatform. Hier vind je verschillende API-koppelingen om Odoo te integreren met bestaande software en aan externe processen. Denk aan boekhoudprogramma’s, vervoerders en online marktplaatsen. Het integratie-platform is een betaalbaar alternatief voor maatwerk. Kijk voor een overzicht van beschikbare Odoo API-koppelingen op de website..

Testen en trainen met Odoo

Mijn website gebruik ik niet alleen voor de verkoop van producten maar ook om toepassingen van Odoo uit te proberen. Door deze in de praktijk te testen kan ik nog gerichter advies geven aan andere ondernemers, met de zekerheid dat het werkt.  

Voor nieuwe medewerkers is mijn webshop een mooi trainingsmiddel. Ze kunnen bijvoorbeeld oefenen met de orderafhandeling en bekijken hoe deze en andere processen van begin tot einde verlopen. Dit is mogelijk omdat ik mijn voorraad in eigen beheer heb. 

Odoo als bewuste keuze

De ervaringen die met Odoo opdeed bij het beheren van mijn eigen webshops hebben eraan bijgedragen dat ik Odoo-partner ben geworden. Wil je meer lezen over mijn afwegingen? Lees dan de blog waarin ik mijn indrukken met je deel.

Hulp nodig met jouw eigen webshop?

Heb je zelf plannen om een webshop te bouwen en heb je hierbij hulp nodig? Bijvoorbeeld om jouw backoffice in te richten en te integreren met jouw webshop? We helpen je graag en weten uit ervaring waar je tegenaan kunt lopen. Is jouw webshop al langer in de lucht maar loop je tegen de beperkingen van jouw bedrijfssoftware aan? Neem ook dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Zoek je naast de juiste software voor jouw webshop ook hoogwaardige accessoires van roestvrij staal? Dan weet je voortaan ook waar je moet zijn. Ga naar RVS Warenhuis.


Zo wordt een lastige ERP-implementatie eenvoudig