Dit zijn de 3 grote voordelen van het ERP-pakket van Odoo

Jij wilt verder groeien met je bedrijf zonder direct nieuw personeel aan te nemen. Inmiddels weet je ook dat mogelijk is: door te werken met een professioneel ERP-systeem. Voor diegene die nog niet weten wat dit is, volgt een korte uitleg. ERP-software zorgt ervoor dat jouw interne processen, zoals bijvoorbeeld je voorraadbeheer, efficiënt verlopen. En dat alle relevante bedrijfsinformatie voor iedereen beschikbaar is. Dit zorgt voor rust en overzicht. Het maakt ook dat jij tijd overhoudt voor dat waar jij écht blij van wordt: ondernemen. Zo voeg jij veel meer waarde toe aan je bedrijf.

Als bevlogen professional hebt jij je huiswerk gedaan. Je weet waar je op moet letten bij het maken van de keuze voor het juiste ERP-pakket. De software van Odoo staat op je shortlist. En dat is niet voor niets: Odoo is strak geïntegreerd en gebruiksvriendelijk. Alleen, dat geldt natuurlijk voor alle ERP-pakketten. De software van Odoo biedt veel meer! Wat maakt het ERP-pakket van Odoo nu zo uniek? Lees mijn blog en ontdek de 3 grote voordelen van deze flexibele software.

1. De software van Odoo stelt mensen centraal

Mensen maken de organisatie. Als MKB-ondernemer weet jij dat als geen ander. Ook bedrijfsprocessen gaan over mensen. De werkwijze van jouw mensen bepaalt immers welke functionaliteiten een ERP-pakket moet hebben. De bouwers van de software van Odoo begrijpen dat. Het ERP-pakket van Odoo is daarom flexibel, intuïtief en volledig gebaseerd op maatwerk. Het sluit daardoor naadloos aan bij de wensen van de eindgebruikers. Geweldige werknemers verdienen geweldige software, toch? Bovendien is de software schaalbaar en dus gemakkelijk uit te breiden als jouw bedrijf verder groeit.

2. Odoo: flexibele software met een focus op bedrijfsgroei

En dat brengt me bij het volgende punt: groei. Bottom line is dat natuurlijk waar het jou als gedreven ondernemer om gaat. Jij wilt die volgende stap maken met je bedrijf! Dat kan alleen als de kwaliteit van je dienstverlening verbetert, je slimmer omgaat met je voorraadbeheer en jij actueel en helder inzicht hebt in de financiële stand van zaken van je onderneming. Het ERP-pakket van Odoo is  volledig gericht op resultaat. De intuïtieve applicatie heeft namelijk als uitgangspunt de interne processen zo te optimaliseren, dat jouw bedrijf tot grote hoogte groeit. En vervolgens in de toekomst gemakkelijk verder meegroeit.


3. ERP-software op basis van FIMO

De implementatie van de software van Odoo is gebaseerd op FIMO: Fast Implementation Methodology Odoo. Het verloopt snel, gestructureerd en duidelijk. En niet in de laatste plaats: het is volledig. Van de inrichting van een nieuwe Odoo-omgeving, het overzetten van data, de training van de gebruikers tot de uiteindelijke live gang. En dit geldt ook voor de implementatie van nieuwe functies. Dit bespaart jou natuurlijk een hoop frustratie, tijd en geld!

Weegt de investering in Odoo op tegen de resultaten?

Is Odoo geschikt voor jouw organisatie? Ik ga graag met je in gesprek om deze en andere vragen te beantwoorden. Zo maak jij een weloverwogen keuze die volledig is afgestemd op de groeifase waarin jouw organisatie zich bevindt. 

Wil je weten of je investering in de flexibele software van Odoo opweegt tegen de besparingen? Boek dan nu jouw gratis MKB-bedrijfsgroeianalyse.


Odoo 18 Roadmap
Dit zijn voor ons de hoogtepunten van de Odoo Roadmap