Dit zijn de 3 redenen waarom ik Odoo partner ben

Van het runnen van een online marketingbureau tot het een managen van een eigen webshop. En van werken als accountant tot het oprichten van een brandingbureau. Ik heb in mijn leven al heel wat uiteenlopende dingen gedaan, maar nu doe ik iets wat ik de komende 20 jaar wil blijven doen: met flexibele en professionele software, processen efficiënt en toekomstbestendig maken. Zodat jij meer tijd hebt om in je bedrijf te werken en verder kunt groeien.

Bij zo'n missie hoort natuurlijk de allerbeste software. Met andere woorden: flexibele software die íeder bedrijfsproces optimaal ondersteunt. Van de marketing tot je financiële administratie en van het inkoopproces tot je voorraadbeheer. Dat heb ik gevonden in de software van Odoo. Deze software is volledig gericht op het vervullen van mijn missie: het laten groeien van jouw bedrijf. Maar dat is niet de enige motivatie geweest voor mijn keuze. Lees mijn nieuwste blog en ontdek nog 3 redenen waarom ik uit de vele softwarepakketten, tot mijn keuze voor Odoo ben gekomen.

1. Odoo is een fantastisch open source ERP-pakket

In 2008 ben ik voor het opzetten van mijn eigen webshop op zoek gegaan naar een goed open source ERP-pakket. Ben je niet goed bekend met de termen open source en ERP-pakket? Hier volgt een korte uitleg. Bij open source software mogen gebruikers alle programmaregels vrij aanpassen, uitbreiden en verwijderen. Hiervoor is geen goedkeuring van de ontwikkelaar nodig. Een ERP-systeem koppelt klanten, medewerkers, voorraad en distributie (van bijvoorbeeld een webshop) aan elkaar en houdt zo je bedrijfsinformatie actueel. Als je deze twee termen combineert, is dat precies waar de software van Odoo voor staat: het moeiteloos en snel aanpassen van alle genoemde bedrijfsprocessen aan de wensen van de eindgebruiker.

2. Odoo software is uitgebreid én makkelijk implementeerbaar

Sinds mijn zoektocht in 2008 heb ik verschillende pakketten gezien bij andere klanten én heb ik deze helpen implementeren. Maar bij geen enkel softwarepakket, dat net zo uitgebreid is als Odoo, ging dit zo gemakkelijk.  Odoo is met recht veelzijdig te noemen. Het softwarepakket heeft een enorme hoeveelheid aan beschikbare applicaties om allerlei processen efficiënter te maken: voor je verkoop, orderbeheer, voorraadbeheer, voor websites, voor het beheer van je social media, je marketing, voor het managen van projecten en nog veel meer! Dit staat een snelle implementatie dus niet de weg: dankzij een superslim concept (genaamd FIMO: Fast Implementation Methodology Odoo), maak jij een vliegende start met het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.


3. Odoo is volwassen en is here to stay!

De meeste softwarepakketten richten zich op ontwikkelaars of systeembeheerders. Odoo richt zich op de gebruikers: accountants, kassières, logistiek medewerkers, salesmensen, marketingprofessionals, voorraadbeheerders, projectmanagers et cetera. Odoo gaat dus uit van hun behoefte. Met andere woorden: de mensen staan centraal. En dat merk je. Odoo is intuïtief en zeer gebruiksvriendelijk.

De software heeft zich bovendien de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Met zo’n 7 miljoen gebruikers wereldwijd is het met recht ‘volwassen’ te noemen! Er blijven altijd verbeteringen mogelijk, dus Odoo is nog lang niet klaar. Odoo is here to stay! 

Heb jij als ambitieuze ondernemer grote plannen om je bedrijf te laten groeien? En wil je weten of de software van Odoo past bij de groeifase waarin je zit? Neem dan vandaag nog contact op voor een gratis adviesgesprek.


Dit zijn de 3 grote voordelen van het ERP-pakket van Odoo