Out-of-the-box met Odoo: 3 toepassingen voor niet-tastbare producten

Als het om applicaties van Odoo gaat, dekt het woord ‘basismodule’ de lading niet helemaal. Vaak is er met een basismodule veel meer mogelijk dan je op het eerste gezicht zou denken. Ook processen die minder standaard lijken kun je vaak prima inrichten met de basisfunctionaliteiten van Odoo.  

Kortom, een beetje out-of-the-box denken is belangrijk als je in wilt schatten hoe je Odoo in kunt zetten binnen jouw bedrijf. Om je alvast een idee te geven van de mogelijkheden vind je in deze blog drie toepassingen voor bedrijven die werken met niet-tastbare producten.    

1. Voorraadbeheer voor producten met een code

Bij voorraadbeheer denk je al snel aan magazijnstellingen vol met dozen en andere verpakkingen. Wist je dat je met Odoo ook de voorraad van niet-tastbare producten kunt managen? Neem bijvoorbeeld producten die alleen maar uit een code bestaan. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om toegang te geven tot online omgevingen die met blockchain-technologie zijn gebouwd.

​2. Beheren van credits met vervaldatum

Stel, je biedt producten aan in de vorm van informatie die je online kunt bekijken en downloaden, tegen betaling van een aantal credits. Denk bijvoorbeeld aan een vacaturesite waar je cv’s van kandidaten kunt opvragen. Vaak hebben deze credits een beperkte geldigheidsduur. Het is belangrijk om in de gaten te houden wanneer de credits verlopen zodat je geen omzet misloopt en klanten tijdig een seintje kunt geven.  

​3. Budgetten beheren

Om jouw diensten af te nemen kopen jouw klanten vooraf een budget bij jou in. Dit budget kan vervolgens op verschillende manieren besteed worden. Dan wil je per klant natuurlijk wel zicht houden op de bestedingsruimte. Deze toepassing van Odoo is heel praktisch voor bijvoorbeeld mediabureaus en software-ontwikkelaars.  

Ook een out-of-the-box oplossing nodig?​

Herken je jouw bedrijf in een van de voorbeelden, of werk je met andere niet-tastbare producten? Zoek je mogelijkheden om processen rond deze producten te automatiseren en te integreren in andere bedrijfsprocessen? Neem dan contact met ons op

We helpen je natuurlijk ook als je vraagstukken hebt die op een andere manier minder standaard zijn. We laten je graag zien wat  je met Odoo allemaal kunt doen.


Laat Odoo ook in de buitendienst voor je werken: 3 voorbeelden