Webshop backoffice integratie met Odoo: slimmer API-koppelingen kiezen

Je investeert veel tijd en geld in de ontwikkeling van jouw webshop. Dan wil je natuurlijk ook dat de orderafhandeling en andere operationele processen straks vlekkeloos verlopen. Dat werkt prettiger en levert je meer tevreden klanten op. Je besluit daarom om jouw webshop zoveel mogelijk te integreren met de backoffice van je bedrijf.

Welke bedrijfssoftware kies jij?

Koppel je functionaliteiten in jouw webshop software en andere systemen aan elkaar of ga je voor een betaalbaar en schaalbaar ERP-systeem? Dit laatste is vaak veel effectiever. Zeker wanneer je ambitieuze groeiplannen hebt. Ook als jouw website al langer in de lucht is kan overstappen op ERP-software een slimme zet zijn.

Odoo verder integreren met API-koppelingen

Met Odoo maak je jouw e-commerce bedrijf efficiënter en toekomstbestendig. Ook wanneer je voor het koppelen van jouw webshop en backoffice bijzondere wensen en eisen hebt. Een uitbreiding van jouw ERP-systeem met Odoo API-koppelingen kan uitkomst bieden. In deze blog laten we je zien wat de opties zijn en hoe wij een effectieve en betaalbare oplossing bieden.


Integreer Odoo ook met externe processen en bestaande software

ERP-software van Odoo is een effectieve en betaalbare oplossing om interne processen 
als voorraadbeheer, orderafhandeling, inkoop en facturatie op een efficiënte manier in te richten en te integreren met jouw nieuwe of bestaande webshop.

Het systeem is modulair opgebouwd en uit te breiden als hier aanleiding voor is.
Ook is het mogelijk om Odoo te koppelen aan bestaande systemen en externe 
processen. Denk aan boekhoudprogramma’s, online marktplaatsen en vervoerders.   

​1.      Standaard Odoo-koppeling kiezen

De modules van Odoo bevatten veel functionaliteiten en bieden een mooie basis om processen aan de achterkant van jouw webshop te optimaliseren en te integreren. Soms heb je als e-commerce ondernemer meer nodig. Bijvoorbeeld omdat je internationaal opereert en met meerdere talen werkt. Of omdat je in jouw business rekening moet houden met Europese wet- en regelgeving.

Het aanpassen van standaard modules heeft als nadeel dat ze niet langer te updaten zijn. Het installeren van een Odoo API-koppeling is daarom een betere optie. In de appstore van Odoo vind je verschillende mogelijkheden. Als ze aan jouw wensen voldoen heb je hiermee een goede en betaalbare oplossing.

2.    Maatwerk API laten maken

Heb je meer nodig dan een standaard koppeling om jouw webshop en backoffice te integreren? Dan kun je een maatwerk-koppeling laten maken en bijvoorbeeld met een externe programmeur in zee gaan. Nadeel is dat dit vaak kostbaar is en de nodige tijd in beslag neemt. Verder loop je het risico dat de programmeur zijn kennis meeneemt zodra hij klaar is. Als ondernemer ben je hierdoor afhankelijk en krijg je een oplossing die minder toekomstbestendig is. Denk hier dus goed over na en maak heldere afspraken.

​3.     Odoo API-koppelingen van BlueZebra

Wat doe je wanneer je als ondernemer meer nodig hebt dan een standaard Odoo API maar liever niet voor maaktwerk kiest? In dat geval biedt ons integratieplatform uitkomst. Met een groeiend aanbod van API's maken we koppelingen van Odoo met bestaande systemen of externe processen effectiever, sneller en goedkoper.Denk aan integraties met e-commerceplatforms, vervoerders, boekhoudprogramma’s, EDI-software en databases in verschillende talen.    

De zekerheid van automatische updates

De Odoo API’s op ons integratieplatform zijn een betaalbaar alternatief voor maatwerk-koppelingen. Met kleine aanpassingen en veel knowhow passen we ze aan op de
workflow binnen jouw bedrijf.

Ons integratieplatform wordt automatisch geüpdatet.
Hierdoor hoef jij je nooit zorgen te maken over de veiligheid en de prestaties van de koppelingen die je bij ons afneemt.

Service van de zaak noemen we dat.

Welke Odoo-koppeling heb jij nodig?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Op onze website vind je een overzicht van Oodi API-koppelingen die op dit moment beschikbaar zijn.

Heb je behoefte aan een bepaalde koppeling maar vind je die niet terug in het overzicht? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik het ERP-pakket van Odoo zelf implementeren?